Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Välbesökt sjöfartsträff i Kulturhuset

Stefan Ingves samtalar med Magdalena Bosson

Fredagen den 14 juni var det åter dags för Stockholms Hamnars traditionella sjöfartsträff. Temat för denna gång var Sveriges konkurrenskraft.

Karin Johansson, vice vd på Svenskt Näringsliv, gav sin syn på det svenska näringslivets förutsättningar att stärka Sveriges konkurrenskraft. Det gäller att få rätt förutsättningar på plats och fler människor i arbete för att få bättre fart på svensk ekonomi.

Stefan Ingves, före detta riksbankschef, doktor vid Handelshögskolan och mycket mer, gav sin syn på det ekonomiska läget globalt och i Sverige. Stefan är född i Åbo och har också en egen relation till fartygstrafiken i Östersjön och sjöfartens betydelse för den ekonomiska utvecklingen.

Pia Berglund, senior adviser på Svensk Sjöfart, presenterade innehållet i en rykande färsk rapport om Sveriges konkurrenskraft kopplat till sjöfartens roll och möjligheter. Den gröna omställningen är också i fokus för Svensk sjöfart. Pia delade med sig av utmaningar och lösningar för den maritima sektorn.

Anders Dahl, vd för Luleå Hamn, delade med sig av utmaningarna när hamnen storinvesterar för att stärka Sveriges konkurrenskraft och bidra till den gröna omställningen i norr. Anders och Stockholms Hamnars vd Magdalena Bosson samtalade också om viktien av att stärka corehamnarna som viktiga noder i transportsystemet.

Nästa sjöfartsträff äger rum den 2 december 2024.