Aktivera singelklick

Läs upp webbplatsen

Tips: Du kan klicka på en text på webbplatsen för att få den uppläst

Cruise Europe höll framgångsrik konferens i Stockholm

Stockholms Hamnars vd Magdalena Bosson hälsar deltagarna välkommen

Den 14-16 maj höll kryssningsnätverket Cruise Europe sitt årsmöte och årliga konferens i Stockholm. Besökarna fick under några fantastiska sommardagar uppleva Stockholm som är en populär kryssningsdestination och en hållbar premiumdestination. Stockholms Hamnar var värd tillsammans med Stockholm Business Region.

Cruise Europes medlemmar valde Stockholm som destination och värd för årets konferens för representanter från kryssningsbranschen. Det gedigna och väl genomförda programmet gav deltagarna värdefulla insikter och inspiration inför framtiden.

– Vi är mycket hedrade över att Cruise Europes medlemmar valde Stockholm som plats för årets konferens. Det är ett viktigt tillfälle för oss att visa upp vår vackra stad och den gästfrihet som Stockholm har att erbjuda. Vi tackar alla inblandade för ett mycket väl genomfört program, säger Stefan Scheja, marknadsansvarig kryssning och färjor på Stockholms Hamnar samt medlem i Cruise Europes styrelse.

Stockholms Hamnar ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet med Cruise Europe och andra aktörer inom kryssningsbranschen.

– Det är kul att se att Stockholm behåller sin popularitet och fortsätter att vara en av de mest eftertraktade kryssningsdestinationerna. Kryssningsrederierna är engagerade i och arbetar aktivt med hållbarhet. De uppgraderar sina flottor med ny teknik som minskar fartygens påverkan på omgivningen, säger Jens Skrede, Managing Director of Cruise Europe.

Många kryssningsrederier investerar i nya fartyg med modernare teknik och möjligheter till alternativa bränslen. Till Östersjön och Stockholms Hamnar introduceras i år bland annat helt nya Mein Schiff 7, som är förberett för att elansluta vid kaj och för att använda metanol som bränsle. Queen Anne är ett annat helt nytt fartyg som debuterar i Stockholms Hamnar.

Läs mer om kryssningstrafiken i Stockholms Hamnars hamnar

Pressbilder

Bild 1 (extern länk)
Bild 2 (extern länk)

Om Cruise Europe

Cruise Europe är en medlemsorganisation som representerar över 140 hamnar och destinationspartners från hela Europa. Organisationens syfte är att främja och utveckla kryssningsturism genom samarbete, innovation och hållbarhet. Läs mer på Cruise Europes webbplats (extern länk)